Σύμφωνα με τον «Κανονισμό πυροπροστασίας νέων κτιρίων» σε όλα τα κτίρια (κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτήρια κλπ.) πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν πυροπροστατευόμενα διαμερίσματα και οδεύσεις διαφυγής τα οποία σφραγίζονται με πόρτες πυρασφάλειας με αντοχή στη φωτιά(πχ. REI 60′) ανάλογα με τον εκάστοτε κανονισμό.
Οι μεταλλικές πόρτες αλλά και τα πλαίσια στις γυάλινες διατίθενται σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις RAL, ικανοποιώντας έτσι όλες τις απαιτήσεις περί αισθητικής. 
Oι πυράντοχες πόρτες επιβραδύνουν την εξάπλωση της φωτιάς. Η Altis Wood εμπορεύεται μια μεγάλη γκάμα πόρτων πυρασφαλείας με αντοχή στη φωτιά 60 και 120 λεπτών.Mε μεγάλη ποικιλία σε όλους τους τύπους (μονόφυλλες και δίφυλλες, ανοιγμένες και συρόμενες) που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για χώρους κατοικιών, για χώρους ειδικών χρήσεων (νοσοκομεία, σχολεία, ξενοδοχεία κλπ.) αλλά και για βιομηχανικούς χώρους. Οι πόρτες μας είναι μεταλλικές, ξύλινες και γυάλινες. Το ειδικό πυράντοχο γυαλί επιτρέπει την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού, αλλά και την ορατότητα και από τις δύο πλευρές. Oι ειδικές αυτές πόρτες συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά .
 Οι πόρτες πυρασφάλειας μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα συστήματα όπως αυτόματου κλεισίματος με αισθητήρες καπνού και θερμοκρασίας, σύστημα συγκράτησης σε ανοιχτή θέση, μπάρες πανικού, ειδικές πυράντοχες κλειδαριές, πυράντοχους μεντεσέδες και πόμολά. Διαθέτουν πυροδιογκούμενη ταινία καπνοστεγανότητας για στεγανοποίηση από καπνό και άλλα πτητικά αέρια.

proget fd 01

 

Χαρακτηριστικά

 

  • Πόρτες μονόφυλλες ή δίφυλλες πυρασφάλειας με βάση την Ευρωπαϊκή και Ιταλική Νομοθεσία κατά REI 60 και 120 λεπτών. 
  • Κάσσα ατσάλινη, πάχους 2,0 mm, γαλβανισμένη και περασμένη με αστάρι και ηλεκτροστατικά βαμμένη. 
  • Πόρτες Πυράντοχες με κάσσα περιμετρική με 6 εντοιχισμένες λάμες. 
  • Με ταινία θερμοδιογκούμενη πάνω στην κάσσα για καπνοστεγάνωση. 
  • Με δύο ατσάλινους μεντεσέδες, ο ένας ρυθμιζόμενος με ελατήριο για το αυτόματο κλείσιμο της πόρτας. 
  • Φύλλο από γεμισμένο θερμοδιογκούμενο υλικό. 
  • Δυνατότητα κατασκευής των πορτών και με τζάμι.
  • Εξειδικευμένο συνεργείο για άμεση τοποθέτηση.
  • Εξοπλίζονται με μπάρες πανικού, μηχανισμό επαναφοράς, φεγγίτες, Η/Μ Τοίχου, κλειδαριά διπλής ασφάλισης.